West-Vlaamse Gidsenkring op bezoek

Geschreven door Marleen Bergen.

Hoe radio, tv en online nu digitaal geproduceerd wordt, ontdekte de Brugse afdeling van de West-Vlaamse Gidsenkring  tijdens een rondleiding op het Omroepcentrum aan de Reyerslaan.

IMG 0199Na de middag stond ook een bezoek aan de tentoonstelling 100 jaar radio  en aan het depot van het Omroepmuseum in het Radiohuis in Leuven op het programma. De leden van de vzw Omroepmuseum zorgden voor de deskundige uitleg.

Wie zin had, kon zich onder het waakzaam ook van initiatiefnemer Guido Beuckels even uitleven als radiopresentator.

IMG 0209

Of in de oude studio 38 van het Flageygebouw bekijken met welke apparatuur radio voor en na WOII uitgezonden werd.

IMG 0202

Met het – grotendeels - analoge verleden maakten de deelnemers uitgebreider kennis in het depot van het Omroepmuseum.  Getoond werd hoe je destijds de platendraaier kon laten starten bij het begin van een woord, hoe een platensnijmachine gebruikt werd of hoe in een recenter verleden met ‘de Pausmobiel’ de eucharistieviering gecapteerd werd .

IMG 0216

Zoals altijd was er ook heel wat belangstelling voor onze mooie collectie oude radiomeubels en radiotoestellen op de hoogste verdieping van het Radiohuis.

IMG 0213

(Marleen Bergen, 29/4/15)