start600.jpg

Zin om op uw eentje of met een klein gezelschap de radio-afdeling van de vzw Omroepmuseum in het Radiohuis in Leuven te bezoeken? Dan geven we rendez-vous op onze volgende bezoekersdag. Inderdaad, individuele bezoekers ontvangen we tweemaal per jaar op een speciale dag.

De volgende bezoekersdag is gepland op 8 februari 2020.

Er is een rondleiding in de voormiddag en een in de namiddag. In kleine groepen wandelt u door de VRT-tentoonstelling 100+Jaar Radio en bezoekt u het Museumdepot. In de voormiddag verwelkomen we u vanaf 10 u. Na het onthaal met koffie en thee nemen onze radiogidsen u om 10u30 gedurende anderhalf uur op sleeptouw door de expo en het museumdepot. Om 14u openen we onze deuren voor de namiddagtoer.

Onze vrijwilligers zijn allemaal voormalige radiomedewerkers. Zij begeleiden u  met enthousiasme door de VRT-tentoonstelling 100+jaar Radio en demonstereren in het museumdepot met historische toestellen hoe analoge radio gemaakt werd. Wedden dat u tussen onze antieke radiomeubels en de uitgebreide collectie oude radiotoestellen een beetje nostalgisch wordt?

U dient absoluut op voorhand in te schrijven, het aantal deelnemers is beperkt, en vol is vol!

Interesse? Meld u dan zo snel mogelijk per email aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier. Vermeld daarbij uw voorkeur voor de voor- of namiddag. We verwittigen u zo snel mogelijk of we uw aanvraag voor 19 oktober kunnen honoreren. Indien niet, dan nodigen we u op een volgende bezoekersdag uit
Deelname kost 6 € per persoon, vooraf te storten op rekening BE70 9790 3651 2825 van de vzw Omroepmuseum.

Het museumdepot bevindt zich in het Radiohuis, Boekhandelstraat 2, 3000 Leuven. Dat is aan een zij-ingang van het historische stadhuis, en een kwartiertje stappen vanaf het station. Betalende parkeergelegenheiden zijn onder meer parking Bond (aan het station) en Ladeuze onder het gelijknamige plein.

__________________________________________